Lav luftfuktighet i boligen

I vanlige kontorbygg og boliger vil et fuktighetsområde på 30-70 % RH være å anbefale.
Dette tilsvarer mellom 5 og 12 g vann pr. kg tørr luft ved 22 °C. En sittende voksen person avgir ca. 40 g vann pr. time, mens man ved mer anstrengende arbeid (tilsvarende 3 met) kan avgi opp til 200 g pr. time.

I Norge vil man kunne registrere innendørs fuktighet mot 10-15 % RH på vinteren. Uteluften inneholder lite fuktighet når det er kaldt ute, og ved lite fuktproduksjon innendørs kan luft bli svært tørr. Dette kan skape noen problemer med treverk og parkett som sprekker opp, samt tørre slimhinner. Imidlertid er problemet ikke så stort at det er vanlig å sette i verk tiltak for å heve fuktighetsnivået. Dette da befuktning har en stor risiko ved seg, samt har forholdsvis stor kostnad. En varmegjenvinner som overfører fukt fra avtrekk til tilluft vil hjelpe på problemet.


Referanse
Ventilasjonsteknikk Del 1, av Sturla Ingebrigtsen 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *